Empty your mind, be formless, shapeless, like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup. If you put it in a teapot, it becomes the teapot, you put water in a bottle, it becomes the bottle. Now water can crash and it can flow. Be water, my friend.

- Bruce Lee

Gruppbeskrivning

BARN

Självförsvar/ kickboxning för barn 7-12år. 

Non Classical Gung Fu

Här är det fokus på att ha roligt i första hand. Vår erfarenhet är att barn behöver röra på sig mycket mer. Vi har valt att kalla vår barnträning för Non Classical Gung Fu som kortfattat förklarat är självförsvar med inslag av kickboxning Det är en mix av tekniker från Jeet Kune Do,  Jun Fan Kickboxing och Jun Fan Gung Fu.  Hos oss lär de sig inte bara disciplin och respekt för andra. De lär sig självdisciplin i första hand. I sann Bruce Lee anda får de möjlighet att växa som människa och kunskap som de kan ta med sig senare i livet. Vi kallar de för våra små drakar för att enligt sägnerna om draken,  så var den god och inte ond som många tror. Precis som barn är ärliga av naturen så ser vi på dem som sägnen om drakens godhet. För oss är det inte viktigt hur duktig en elev är i tekniskt utförande. Det är absolut viktigast att de mår bra, har kul och att det gör sitt bästa.

Vi applicerar en positiv mentalitet på deltagarna i alla grupper, men lägger extra fokus hos barnen. Hos oss får de beröm om de genomför en teknik, även om den inte är korrekt utförd.  Detta gör vi i sann JKD anda – där vi ser till individens bästa.  På så vis stärker vi deras självkänsla och kan bygga upp deras självförtroende så att de VILL bli bättre.  Hos oss är avbytarbänken borttagen.  

Vi fokuserar självklart även på respekt, ärlighet och moral/etik, disciplin och självdisciplin. 
Vi går igenom vikten av att vara en bra kompis och att ställa upp för de som behöver hjälp.
Vi strävar efter perfektion i detta. Ett oerhört högt mål, vilket vi är mer än väl medvetna om. Alla kan få bli sin absolut bästa version av sig själva. Samtidigt som de tränar och lär sig självförsvar. Våra parövningar sker med noga övervakning av tränaren. 

Vi vill ge barnen bättre självkänsla, bättre självförtroende, bättre koordination och nya kompisar och ge de verktyg för livet. 
Vi strävar efter att träna och har roligt tillsammans utan fokus på prestationen. 

Vi har två grupper för barn; Nybörjare och Avancerad. Efter första terminen hos oss och genomfört “test” så flyttas barnen upp till nästa grupp.

Vårt motto som genomsyrar all vår verksamhet är

– So that we may walk in peace

Ungdom

Ungdomsgruppen: Jun Fan Gung Fu/ Förberedande JKD 13-15 år.

Denna grupp är en förberedande Jeet Kune Do grupp. Här tittar vi på och jämför traditionell kampsport, kickboxning och  non classical gung fu. Där förståelsen för enkelheten ligger till grund för allt vi gör. Vi tränar på självförsvarstekniker från JKD, om än aningen snällare än för vuxengruppen. I tonåren är det ännu viktigare att knyta an till en positiv gemenskap. Det är här som tonåringarna söker bekräftelser och utforskar sin nyfikenhet. Därför vill vi ge dem en positiv vägriktning i livet.  Vi fokuserar mycket på ömsesidig respekt, ärlighet och moral/etik samtidigt som vi strävar efter att ge dem en bra och säker träning som ger de bättre fokus, ökat välbefinnande, bättre koordination och kondition.

Vi strävar efter perfektion i detta. Ett oerhört högt mål, vilket vi är mer än väl medvetna om. Men där vi inte tummar på regeln att bli alla kan få bli sitt absolut bästa jag, en bra medmänniska och vän. Samtidigt som de tränar och lär sig ett effektivt självförsvar. Alla parövningar sker med noga övervakning av tränaren. Då ungdomsgruppen i princip har samma teknikkrav som vuxna tränar dessa tillsammans just nu. Vår målsättning är att i framtiden ha helt separata träningspass för ungdomar och vuxna.

 

Vuxna

Introduktionsgruppen (intro-gruppen)
Jun Fan Gung Fu / Förberedande Ted Wong Jeet Kune Do 16+ år.

Här introduceras du in i teknikutförande och korrekt terminologi i  Jun Fan Gung Fu och JKD. Efter en fullgjord termin sker ett kunskapstest för introduktionsgruppen. Vilket går till så att gruppens deltagare visar upp sina kunskaper enligt JKD principerna samt tekniskt utförande i de delar som ingår i förberedande teknikträningen. Uppfyller utövaren kraven som krävs för nästa grupp så flyttas de upp till fortsättningsgruppen. Detta skall EJ förväxlas med en gradering. Vi skiljer kunskapstest och gradering åt. Ett kunskapstest för intro-gruppen är inte detsamma som en gradering där de får erhålla någon form av titel, färgemblem, flagga, bälte eller dylikt. Det är endast för att visa instruktören att de fått grepp och termer och utförande så pass att de klarar av att hänga med i ett högre tempo. Alla som vuxna tränar hos oss oavsett tidigare kunskaper börjar här. 

Jkd fortsättningsgrupp
JUN FAN GUNG FU / Förberedande Ted Wong Jeet Kune Do
(16+år)

 

För dig som tränat ett tag hos oss. 
Minimum krav för denna grupp är att ha genomgått vår introduktionsgrupp och klarat terminstest för upplyft till JKD fortsättningsgrupp (JKD Forts). 
Gruppen håller ett relativt högt tempo och har de grundläggande kunskaper för att snabbt ta till sig instruktionerna i sin träning. 
De är i denna grupp som vuxna har möjlighet att kunna gradera sig i både alliansen och TW JKD. Däremot får en deltagare inte kallas sig nybörjare innan denne har uppnått graden för detta.

Boxfit: Föräldragruppen

Denna grupp kallas även för föräldragruppen.
Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att vi tar hand om oss själva. Vi tränar för en bättre hälsa och välmående och för att få bli äldre.  Detta är ett svettigt pass med mycket glädje i fokus. Passet är uppbyggt av kampsportsinspirerade kombinationer tillsammans med konditionsträning och styrketräning. 
Vi mixar ihop detta i ett antal olika stationer i en cirkel (stationsträning) .
Varje station är vanligtvis uppbyggt på tid och vi förflyttar oss motsols.
Tillsammans har vi kul och tränar hårt efter vår egen förmåga. 

Medelhög belastning. 

Inga förkunskaper krävs.
Vi lär dig det du behöver för varje övning. 

Denna grupp kör ett fyspass i veckan och ett teknikrelaterat pass varannan vecka.
De veckor vi kör teknikpass meddelas det på måndagen (samma vecka) så alla som vill gå får chans att anmäla sig. Vilket är obligatoriskt för att delta. En sådan anmälan kan göras till ansvarig instruktör per sms. 

 

So that we may walk in peace

Inspiration

Ted Wong och Stefan Nikander: Fokuseringshandske