Empty your mind, be formless, shapeless, like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup. If you put it in a teapot, it becomes the teapot, you put water in a bottle, it becomes the bottle. Now water can crash and it can flow. Be water, my friend.
- Bruce Lee

Gruppbeskrivning

Ungdom/Junior

Jun Fan Gung Fu / Förberedande JKD

Från 12-15 år

Denna grupp är en förberedande Jeet Kune Do grupp. Här tittar vi på och jämför traditionell kampsport, kickboxning och  non classical gung fu. Där förståelsen för enkelheten ligger till grund för allt vi gör. Vi tränar på självförsvarstekniker från JKD, om än aningen snällare än för vuxengruppen. I tonåren är det ännu viktigare att knyta an till en positiv gemenskap. Det är här som tonåringarna söker bekräftelser och utforskar sin nyfikenhet. Därför vill vi ge dem en positiv vägriktning i livet.  Vi fokuserar mycket på ömsesidig respekt, ärlighet och moral/etik samtidigt som vi strävar efter att ge dem en bra och säker träning som ger dem en bättre förmåga att fokusera, ökat fysiskt och psykiskt välbefinnande, bättre koordination och kondition och samtidigt förbättra självförtroendet och självkänslan.

Vi strävar efter perfektion i detta. Ett oerhört högt mål, vilket vi är mer än väl medvetna om. Men där vi inte tummar på regeln att bli alla kan få bli sitt absolut bästa jag, en bra medmänniska och vän. Samtidigt som de tränar och lär sig ett effektivt självförsvar. Alla parövningar sker med noga övervakning av tränaren. 

Jun Fan Gung Fu / Jeet Kune do

Vuxna Intro

Från 16+ år.
Här introduceras du in i teknikutförande och korrekt terminologi i  Jun Fan Gung Fu och Jeet Kune Do (JKD). 

Jun Fan Gung Fu är vad Bruce Lee kallade sin “stil” fram till ca 1968 när han kom på namnet Jeet Kune Do. Vissa beskriver det som hans egna sätt att se på kamp och effektivt självförsvar för han själv, andra väljer att beskriva det som en process för att hitta sin egen “stil” genom att följa de riktlinjer och filosofier som finns kopplat till JKD. Vi väljer att använda benämningar som metod eller system, livsstil för att så effektivt som möjligt lära sig försvara sig själv, samtidigt som vi lär oss mer om oss själva och strävar efter att bli en bättre människa. Vi anser att JKD är mer än ett effektivt självförsvar, där du får lära dig att slå och  sparka. Det är lika mycket en inre resa som det är en yttre resa. 

Mer om vad JKD är för något kan du läsa här.

Boxfit

Denna grupp kallas även för föräldragruppen. Ett namn som kom till från slutet av -90talet när sifu  Rickard började sin träning under sifu Stefan Nikander. Gruppnamnet referade då till föräldrar till barn på klubben som var sugna på att börja träna själva. Idag hänger fortfarande kvar som en hyllning till honom. Du behöver inte vara en förälder för att träna i denna grupp. 

Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att vi tar hand om oss själva. Vi tränar för en bättre hälsa och välmående och för att få bli äldre.  Detta är ett svettigt pass med mycket glädje i fokus. Passet är uppbyggt av kampsportsinspirerade kombinationer tillsammans med konditionsträning och styrketräning. 
Vi mixar ihop detta i ett antal olika stationer i en cirkel (stationsträning) .
Varje station är vanligtvis uppbyggt på tid och vi förflyttar oss motsols.
Alla tränar hårt efter vår egen förmåga.
Behöver du en enklare övning pga skada eller annat så får du alltid alternativa övningar att göra
så du kan känna att du får ut något av passet och inte är hindrad i din träning.
Du lägger nivån i ditt tempo.
Instruktören kommer dock alltid uppmuntra att våga gå ur komforten,
men att samtidigt lyssna på kroppen om du behöver ta det lite lugnare.
Hellre lugnt och skadefritt än snabbt och riskfyllt.

Inga förkunskaper krävs.
Vi lär dig det du behöver för varje övning.
Det är vanligt att instruktören tränar tillsammans med gruppen.
Tillsammans peppar vi varandra och har kul tillsammans.

Medelhög belastning. 

So that we may walk in peace

Inspirationklipp

Ted Wong och Stefan Nikander: Fokuseringshandske