Om klubben

JKD ACADEMY - Huvudklubben

Verksamheten grundades av Rickard Ankarsund 2020 under ett annat namn och först under sommaren 2021 bestämdes det för att  namnge klubben till JKD ACADEMY IF, men har funnits inofficiellt sedan långt före dess i olika konstellationer. 

 All träning sker tillsvidare utomhus.  Den största anledningen till att vi tränar utomhus är för att vi alltid strävar efter att övervinna våra mentala spärrar. Det går jättebra att träna i regn, storm, snö eller strålande sol. Ju värre väder desto bättre träningspass för vår mentala styrka. Rickard själv brukar ibland säga – känslan efter ett träningspass som haft sämsta tänkbara förhållanden men som ändå genomfördes, vinner över träningspass med perfekta förhållanden alla dagar i veckan. Tillfredsställelsen och den stolthet som kommer efteråt är ren och skär magi.  En fullständig kick av neurotransmittorer som boostar vårt psykiska välbefinnande. 

Vi tränar för att bli duktiga utövare, för bättre hälsa och välmående. För oss är kampsport och självförsvar mer än tekniker och bra träning. Det är en livsstil.

Vår klubb tillhandahåller kurser och seminarier i  Streetsmart Selfdefence (självförsvarskurser för kvinnor), kickboxning/boxning/boxfit och JEET KUNE DO för barn, ungdomar och vuxna. 

TW JKD ALLIANCE

Under vårterminen 2021 lanserades TW JKD ALLIANCE som är Rickards egna instruktörsprogram. Ett program i syfte att hylla och hedra Ted Wong och dennes instruktörer. 
Programmets huvudsakliga fokus är att sammanlänka Ted Wong Lineage med varandra och sträva efter att bevara och främja den JKD vi fått från Ted. Något egentligen alla av oss redan gör. 
I skrivande stund tränar han under Sifu Albert Grajales från JKD Puerto Rico som i sin tur
är certifierad instruktör under Sigung Ted Wong. Rickard är den enda godkända utövaren i JKD under Sifu Albert Grajales i Skandinavien. 
Det är via denna allians som vi har målsättningen att bygga upp flera workshops i Sverige, Skandinavien och i Norden.

- Till minne av de som vandrat före oss
Connect with us