Här är våra klubbregler / Uppförandekodex

Vårt uppförande på träning och utanför reflekterar vår idrottsförening.
Därför skall alltid en medlem föregå med gott exempel.

 1. Som medlem i JKD ACADEMY IF förväntar vi oss att du visar hänsyn och respekt till instruktörer, coacher, ledare och dina klubbkamrater. När träningen börjar har vi kul tillsammans utan att tappa fokus på att vi är där för att lära oss tekniker i självförsvar. Vi leker när vi ska leka och vi är tysta och lyssnar när instruktörerna visar det vi ska lära oss. Som medlem i klubben lovar jag att alltid göra mitt bästa och följa de regler som gäller i vår förening. 
  Min instruktör ger mig den kunskap jag behöver för stunden. När träningen startar visar jag därför respekt mot klubben genom att inte prata och störa under träningen. Vill jag fråga något räcker jag upp handen och inväntar att få ställa min fråga. Har jag en fråga som inte handlar om det min instruktör visar så får jag vänta med min fråga till efter träningen.

 2. Jag kommer alltid i tid och om jag hinner ser jag till att vara på plats lite före för att värma upp lite på egen hand.

 3. Får jag förhinder skickar jag alltid ett SMS senast kl 17 samma idag, Detta måste genomföras för att instruktören planerar träningspasset efter antal deltagare varje vecka.

 4. Jag som medlem ska alltid ha med sig vattenflaska och korrekt utrustning till träningen. Här finner du en lista på vad för typ av utrustning du behöver införskaffa och när den behövs. Fråga din instruktör för mer specifikationer och tips.

 5. Vi är en ideell förening, det ligger därför på vårt gemensamma ansvar att hålla snyggt omkring oss. Var hjälpsam efteråt och se till att nästa grupp får en trevlig start.

 6. Vi är alltid hela och rena när vi kommer till träningen. Vid träning utomhus kommer du bli smutsig men kom inte till träningen i smutsiga och trasiga kläder.

 7. Du som medlem får endast använda dig av kunskaperna du får/fått genom klubben här på träningen eller i värsta nödfall i syfte att försvara dig. Men våld är aldrig första lösningen. (Det är bättre att gå än att behöva tala…).

 8. Träna är viktigt, men studier och arbete är ännu viktigare . Vi förväntar oss att våra medlemmar sköter både arbete och studier. Som medlem hos oss är du en representant i allt du gör. Värna om att ha ett gott rykte och du belönas för det.

 9. Träning/medlemsavgift skall alltid vara betald i tid. Avgiften skall vara betald senast första träningstillfället efter sista prövotillfället. Ej betald tränings/medlemsavgift efter EN påminnelse resulterar i att medlem ej får delta i träningen till dess att betalning inkommit.

 10. Om du stör träningen eller på något vis visar respektlöshet mot klubben, träningen, kamrater, tränare eller ledare riskerar du att bli avstängd med omedelbar verkan. Vid avstängning uteblir återbetalning. Respekt, ödmjukhet, hjälpsamhet m.fl. är beteenden som jag som medlem värderar högt och kommer att uppfylla. Jag är ALLTID snäll, ärlig och respektfull mot kamrater, tränare, lärare och familjen, m.m..

 11. Vi har NOLLTOLERANS mot missbruk av droger, våldsamt beteende både i och utanför vår skola.

 12. ALL kontakt med föreningen skall ske via mail: jkd_academy_if@jkdalliance.com
  Vill du ha kontakt via telefon gäller att maila först och boka en tid med oss/Rickard.
  SMS gäller endast vid anmälan om frånvaro från träningen.


Framkommer det att en av våra medlemmar missköter sig, kan det resultera i avstängning.
Genom inbetalning av träningsavgiften accepterar jag ovanstående regler och kommer upprätthålla dessa.

– So that we may walk in peace –

Dessa ledord har vi som en guide för vår verksamhet.

Uppriktighet
– Var ärlig både mot dig själv och andra

Ansvar
– Ta ansvar, för dig och andra, även när du tycker att någon annan gör fel

Fokus   
– Var här och nu, låt inte dina tankar skena iväg, Var som vatten, stilla och avvaktande med mycket tålamod

Artighet
-Var tacksam för det du har och det du får

Blygsamhet
– Var ödmjuk inför andra

Lojalitet
– Var trogen till de som står dig nära

Harmoni
– Sök gemenskap med din omgivning

Lugn
– Oroa dig inte och hetsa inte upp dig i onödan. Andas och finn styrka i ett lugnt sinne

Medkänsla
– visa omtanke om varandra, var medkännande och hjälpsam

Respekt
– Visa hänsyn och respektfullhet mot andra före jag får detsamma tillbaka

Kärlek
–  Visa omtanke och kärlek mot min omgivning, det stärker både mig själv och min omgivning